RSS-feeds

Indien u op de hoogte wilt blijven van het meest actuele nieuws maar geen tijd heeft om iedere dag talloze websites te bekijken dan is RSS iets voor u. RSS-feeds bieden u een overzicht van nieuwe headlines en u klikt gewoon op het intro van uw keuze voor meer informatie.

De Haagse Hopjes heeft onlangs ook een RSS-service gestart waarover wij u graag wat meer willen vertellen.

Wat is RSS?
Waar RSS nu precies voor staat weet bijna niemand maar waarschijnlijk staat het voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary. Het is in ieder geval een door Netscape geÔnitieerde XML toepassing voor het verspreiden van nieuws.

Hoe wordt de info aangeboden?
De informatie wordt in XML taal aangeboden in zogenaamde RSS-feeds. RSS-feeds zijn over het algemeen te herkennen aan de aanwezigheid van een rechthoekig, oranje blokje met daarin de witte letters XML of een blauw blokje met de tekst RSS of RDF. Ook kunt u links aantreffen met de tekst RSS, feed, syndication of iets dergelijks. Deze tekst of afbeelding is met een hyperlink verbonden met de RSS-feed. Het internetadres van de RSS-feed kan worden gekopieerd en vervolgens in de RSS-reader geplakt worden.

Indien ergens RSS-feeds worden aangeboden, kunt u deze herkennen aan de volgende logo's:


Hoe open ik een RSS-feed?
Om de RSS-feeds van de websites op te halen is een speciaal softwareprogramma nodig, een RSS-reader. Er zijn er vele verschillende RSS-readers ontwikkeld voor meerdere platforms zoals Mac, Windows en Linux. De meeste readers zijn gratis te downloaden.

Hieronder treft u tweetal mogelijkheden:
- RssReader (windows)
- NetNewsWire Lite (Mac)

Meer readers kunt u vinden op rss.pagina.nl

Opmerking:
Voor sommige readers heeft u het .NET Framework van Microsoft nodig. Deze software is noodzakelijk om toepassingen, waaronder deze readers, te kunnen uitvoeren die zijn ontwikkeld met .NET technologie.
Download hier het .NET Framework (Windows).

RSS websites
Inmiddels stellen duizenden websites informatie beschikbaar voo RSS-readers. Nu spam en virussen de mailboxen doen vollopen, lijkt ons RSS een uitstekend alternatief voor onze email NewsFiles.

Waar zijn de RSS-feeds van de Haagse Hopjes Transvaal?
U kunt onderstaande link in uw RSS-reader kopiŽren:
http://www.haagsehopjes.nl/RSS/nieuws.xml

Wat kost RSS?
De meeste RSS-feeds zijn gratis, zo ook die van de Haagse Hopjes.

Meer weten?
Kijk op rss.pagina.nl voor meer informatie over RSS.
Bijgewerkt op 28 januari 2006