Haagse Hopjes Transvaal

Algemeen - info voor ouders


Informatie voor ouders/verzorgers en belangstellenden
In mei 1996 en januari 1997 zijn er op een viertal pleinen in Transvaal spelcontainers neergezet.
In deze spelcontainers is allerlei soorten speelgoed aanwezig, dat onder bepaalde voorwaarden (via een gratis pasje) uitgeleend kan worden aan kinderen met goed gedrag en in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar.
Deze spelcontainers zijn erg succesvol, want het aantal “Haagse Hopjes leden” is in het jaar 2006 gestegen naar ruim 5600. Sinds februari 2003 rijdt/staat er op de GHM en Groente en Fruitmarkt een kar, de Hopmobiel, ook daar zijn al honderden kinderen ingeschreven. En in 2005 hebben we een mooi Haagse Hopjes/Beheerhuisje gekregen op het Wijkpark Transvaal

De pleinen in Transvaal, waar een spelcontainer van de Stichting Haagse Hopjes staat zijn:

Het Kaapseplein
Wijkpark Transvaal
Ruth Firstplein
Joubertplantsoen
Anna Blamanplein (GHM)

De HOPMOBIEL komt op:
Dinsdag: Stellenboschplein
Woensdag: Stellenboschplein
Donderdag: Stellenboschplein
Vrijdag: Vrijstaathof

Openingstijden: Dagelijks van 14.45 – 20.30 uur.
Of tot de straatverlichting aan gaat.
Behalve de woensdag van 12.45 – 19.00 uur.
In de zomervakantie van 14.45 – 20.30 uur.
De vóór- en najaarsvakanties van 12.45 – 19.00 uur.

Wat kun je bij de Haagse Hopjes spelcontainers doen???
In de spelcontainers zit een heleboel speelgoed zoals: rollerskates, skeelers, fietsen, springtouwen, voetballen, poppenwagens, skelters en nog veel meer spannend speelgoed. Iedereen die iets uit de spelcontainer wil lenen, moet eerst lid worden van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal. Je wordt lid door een gratis pasje te laten maken bij een van de medewerkers van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal. Deze mensen lenen aan jou het speelgoed uit en houden ook nog eens toezicht op het plein.
Let op: Als je een pasje wilt aanvragen, moet je wel een van je ouders of een voogd meenemen. Deze moet een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben en een brief waarop het adres vermeld staat. Samen met twee pasfoto’s van jou (niet te jong), anders kun je geen lid worden. Er wordt dan een mooi pasje gemaakt met daarop je pasfoto en dat lever je in bij de medewerkers als je speelgoed wilt lenen. Als je het speelgoed weer terugbrengt, dan krijg je ook je pasje terug. Je mag met je pasje op alle pleinen van de Stichting Haagse Hopjes lenen. Makkelijk toch? Oh, ja, als je gaat verhuizen dan moet een van de ouders nieuwe adres door te geven en een nieuw pasje te laten maken.

Wanneer mag je speelgoed lenen???
Je mag speelgoed lenen als je bijvoorbeeld kleine karweitjes doet op het plein, o.a. kleine kinderen helpt met fietsen, het plein aanveegt of papiertjes “happen”, meehelpt met allerlei spelletjes geen andere kinderen pest, luister naar de juf en meester en natuurlijk niets kapot maakt of het plein vervuilt. Dus door goed gedrag kan je speelgoed lenen en als je extra goed meehelpt krijg je misschien zelfs een snoepje.
Ieder lid moet zich houden aan de pleinregels (zijn bijgevoegd) de medewerkers van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal hebben het recht om kinderen van het plein te verwijderen of voor onbepaalde tijd pasjes in te nemen van kinderen die zich op het plein hebben misdragen of die zich niet aan de regels hebben gehouden. Wij adviseren u ook om alle informatie goed door te lezen en de regels aan uw kinderen uit te leggen. Dit om misverstanden te voorkomen.
De Stichting Haagse Hopjes Transvaal is niet aansprakelijk voor schade of letsel aangebracht of veroorzaakt door, het spelen van uw kind/kinderen op de pleinen waar de Haagse Hopjes staan.

Voor informatie en inlichtingen kunt u bellen naar:
Stichting Haagse Hopjes Transvaal:
Joke van den Boomen – voorzitter, mob. 06 - 307 21 668.
Bijgewerkt op 5 februari 2010