Archief 2008

Deze kinderen balen van de schade aan hun Hopjes Container en hun speelplein

Wij doen dan ook een oproep aan ouders en omwonenden, heeft u iets gezien? Of weet u wie dit gedaan heeft? Wilt u dan de politie bellen? nr. 0900 8844? Of even langs gaan bij buro de Heemstraat.
Wij willen heel graag weten wie dit gedaan heeft. U kunt uw verhaal ook kwijt bij de wijkagent Hennie Visser.
Als u liever anoniem wilt blijven dan kunt u bellen met MMA 0800 7000.
Diegene die dit gedaan hebben, hebben het spelplezier van veel kinderen behoorlijk verpest, bedankt hoor!!
Ook voor jou/u een heel goed 2009.
Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films -> Fotoboek / 2008

Verslag en foto's Hopjes Sinterklaas Feest

Woensdag 3 december 2008

Het ziet er treurig uit vandaag. Het miezelt en mijn eigen ook niet al te beste bui hangt ook al in de lucht. Dat kan leuk worden denk ik. Ik wil naar huis naar mijn warme kachel. Ik heb een hekel aan grauwe luchten en miezelregen. Dan maar meteen alles over mijn hoofd. Een flinke plensbui en dan zijn Moeder Natuur en ik weer bevrijd van al onze, niet zo vriendelijke gedachtes en gaan wij er weer met goede moed tegen aan. Hoop ik. Ik heb geluk. Het zonnetje laat een verlegen lachje zien en ik zie de wereld meteen weer door een roze bril. Immers…ik ga Sinterklaas ontmoeten vandaag. Hoogstpersoonlijk als het even méé zit.
Lees verder ...
Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films -> Fotoboek / 2008

Foto's 9e Lampionnenoptocht door Transvaal

Woensdagavond 5 november 2008

De lampionnenoptocht is een van de activiteiten die de meeste organisatie met zich meebrengt.
Aan deze activiteit werken heel veel mensen mee, zoals scholen, Bario en de Loods, het Handhavingsteam, het Haags Werkbedrijf, Team Transvaal, BBOZ, al onze medewerkers, al onze vrijwilligers, het hele bestuur, de beheercommissie Wijkpark Transvaal, de beheercommissie Kaapseplein, de Boerderij, de Gemeente Den Haag, de politie en onze trouwe stoetbegeleider en de ceremoniemeester, de drukker en niet te vergeten de TNT de alle post bezorgt en Rinus die bij alle scholen en instanties in de wijk alles bezorgd.
Lees verder ...
Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films -> Fotoboek / 2008

Verslag Meiden Skate Middag

24 september 2008

In overleg met de Stichting Haagse Hopjes Transvaal wilde ik op het Wijkpark beginnen met skate middagen voor de meiden. Woensdag 24 september jl. was het dan zo ver! De eerste meiden skate middag is van start gegaan.
Er waren 7 meiden vanaf 10 jaar die enthousiast mee hebben gedaan! We zijn begonnen met remmen, het belangrijkste! Daarna lekker warm geskate en begonnen met kunstjes te oefenen.
Lees verder ...
Kijk voor de foto's onder:
Foto's - Films -> Fotoboek / 2008

Verslag Openhuis Oranje Fonds en Burgerschapsweek in een.

17 september 2008

Op woensdag 17 september 2008 organiseerde wij een Open Huis. Dit ter gelegenheid van de Burendag van het Oranje Fonds en de Burgerschapsweek van de Gemeente Den Haag. Omdat onze medewerking verwacht werd aan de Zeskamp hadden wij het Openhuis van het Oranje Fonds op deze dag gepland zodat het een groot feest zou worden. Gelukkig was het mooi weer. We hadden de uitnodigingskaarten van het Oranje Fonds al de hele week uitgedeeld en ook de mensen persoonlijk uitgenodigd.
Lees verder ...
Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films -> Fotoboek Bestuur / 2008

Verslag Burgerschapsprijs 2008

24 september 2008

Natuurlijk wilt U allemaal weten wie er gewonnen heeft. Voor wie het nieuws nog niet gehoord of gezien heeft…geduld a.u.b. want ik hou het graag spannend.
Ik ga U dus éérst vertellen over die waanzinnig Jazz band “Different Colours” die tijdens de binnenkomst stond te spelen. Daarna ga ik U berichten over alle vrijwilligers die zich weer een avond uit de naad gewerkt hebben om alles in goede banen te leiden en pas dáárna ga ik U kort vertellen wie er gewonnen heeft.
Lees verder ...
Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films -> Fotoboek Bestuur / 2008

Verslag Hoog bezoek aan Wijkpark Transvaal en de Stichting Haagse Hopjes Transvaal

Sinds de oplevering van het Wijkpark Transvaal wordt er regelmatig door de Gemeente Den Haag een beroep op mij gedaan om mensen op het Wijkpark te ontvangen, alles te vertellen over het Wijkpark Transvaal en de Stichting Haagse Hopjes. Ik doe dat met veel plezier.
Zeker omdat het Wijkpark min of meer een “kindje” van mij is. Sinds de jaren 1982 heb ik me daar mee bezig gehouden, hetzij met de mensen die er woonde, de uitplaatsing enz. Heel veel mensen zaten niet te springen toen ze hoorde dat hun huis gesloopt werd.
Lees verder ...

Open Huis op het Wijkpark Transvaal

Op woensdag 17 september 2008 - Van 14.00-19.00 uur,
Wijkpark Transvaal (Schalk Burgerplein).

Wij gaan gewoon gezellig met elkaar praten, een spelletje doen en u mag komen kijken binnen in het Haagse Hopjes Huisje.
We hebben wat leuke activiteiten voor de ouders.
Dus een middagje voor de ouders, bewoners en bezoekers.

Voor de kinderen is er natuurlijk limonade en de uitleen van speelgoed bij de Stg. Haagse Hopjes Transvaal gaat gewoon door.

Organisatie:
Stichting Haagse Hopjes Transvaal en de Beheercommissie Wijkpark Transvaal.
Informatie: Joke van den Boomen, mob. 06 – 307 21 668

Hartelijk dank aan onze sponsor:
Oranje Fonds.

Stg. Haagse Hopjes laat jongensdroom uitkomen

Het zou de titel van een boek kunnen zijn. Maar het is heel anders. Eind jullie werd ik opgebeld door Arnold, een jongen uit de wijk die een zomerstageplaats zocht. En omdat veel van onze medewerkers en vrijwilligers met vakantie waren kwam Arnold min of meer uit de lucht vallen. Heel graag zei ik dan ook. Op dat moment stond Abel alleen op een heel druk Wijkpark Transvaal, de mensen gaan echt niet allemaal met vakantie.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder:
Foto's - Films -> Fotoboek Bestuur / 2008

Verslag en foto's,
Zomervakantieactiviteit op het Wijkpark

Het was alweer de laatste zomervakantieactiviteit en je kon zien dat bijna iedereen weer thuis was. Het aantal kinderen was veel groter dan op het Anna Blamanplein van begin augustus. Nu waren er tegen de 500 kinderen aanwezig en de zon…….. die was er dit keer niet, maar toch Hopjesweer want het was in ieder geval 21 graden en droog weer.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder:
Foto's - Films -> Fotoboek 2008

Verslag en foto's, Zomervakantieactiviteit op het Anna Blamanplein

Terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel gutst denk ik met een gevoel van weemoed terug aan het Hopjesweer van afgelopen woensdag. Badend in het zweet vroeg ik me af hoe al die kinderen maar vooral ook de vrijwilligers, het vol hielden in de verzengende hitte. “Ga toch lekker naar het strand”, dacht ik. Maar zelfs het strand schijnt niet op te kunnen wegen tegen het plezier dat bijvoorbeeld Harry de Hengst biedt.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

Verslag en foto's, Zomervakantieactiviteit op het Kaapseplein

Je durft het bijna niet te zeggen maar spreek tegenwoordig niet meer over wéérgoden. Spreek gerust over de Hopjesgoden. Het Kaapseplein liet zich tijdens deze Hopjes-Vakantie-Activiteit, welwillend omarmen door de vriendelijke zonnestralen die op haar neervlijden. Ik was een half uur te vroeg op het plein (toch eens een horloge kopen) en zwierf wat verloren rond. Het gaf mij echter wél de tijd om alle attracties eens op de foto te zetten zonder horden kinderen.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

KaSCHba - Transvaal: Wereldreis in één dag, verslag en foto's

Op 22 juni 2008 was er voor de eerste keer de Kaschba in Transvaal en wij: Stichting Haagse Hopjes Transvaal mocht het Kinderdorp verzorgen.
Ik als bewoonster aan het Wijkpark Transvaal kon vanaf mijn balkon alles goed gade slaan hoe dit evenement opgebouwd werd. Ik kan u vertellen dat dit erg rustig gebeurde heel relax, ze doen daar ook drie dagen over. Maar dan heb je als bewoner echt geen last van de opbouw of overlast van het gooien met buizen of wat dan ook. De sfeer tijdens de opbouw was bijzonder goed en eigenlijk leefde je als bewoner er naar toe.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

Een Woelige Dag, verslag en foto's

35 jaar de Stadsboerderij De Woelige Stal. Reden genoeg om dit samen te vieren. Het was een mooie, zonnige woensdagmiddag die 25e juni 2008. Iedereen had er zin in. Zowel de mensen die zich deze middag “uit de naad” zouden moeten werken, als de kinderen die ruim voor aanvang aanwezig waren. Wie het eerst komt ….. niet waar?
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

Verslag Nationale Straatspeeldag op het
Anna Blamanplein en het Kaapseplein

Grijs, bedompt, bedrukt en benauwt. Zo begon deze straatspeeldag op 28 mei 2008 op twee pleinen in Transvaal. Om verwarring te voorkomen … ik heb het hier over het wéér. Niet over de stemming op de pleinen want die zat er beregoed in. Zoals altijd op de Hopjespleinen.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

Fietsles van de Paul Krugerschool op het Wijkpark Transvaal

In het fietsland Nederland is het belangrijk, het hoort zelfs tot de opvoeding, dat ieder kind leert fietsen. Zo-ook in Transvaal, waar voor ruim 90% kinderen wonen van niet Nederlandse afkomst. En dat dit in Transvaal iets anders gaat is dan ook een feit. Het is nog steeds zo dat het voor deze kinderen niet vanzelfsprekend is dat zij een fiets krijgen als ze drie of vier jaar oud zijn.
Lees verder ...

Bezoek Anneloes Groen van het Madurodam Steunfonds

Op vrijdag 9 mei 2008 werden wij verrast met een bezoek van Anneloes Groen van het Madurodam Steunfonds, bestedingscommissie Jeugdgemeenteraad Madurodam. Het is niet de eerste keer dat iemand van de Jeugdgemeenteraad een bezoek brengt aan de Hopjes in Transvaal.
Lees verder ...

Verslag Koninginnefeest op het Wijkpark

Op woensdagmiddag 30 april 2008

Een Koninginnefeest met zoveel regen heb ik nog nooit meegemaakt en ik draai al een paar jaartjes mee. Bijna de hele ochtend had het geregend. Als je een blik over het Wijkpark Transvaal werpt dan was het een triest gezicht, niets kon worden opgebouwd. Maar toch was iedereen gekomen om mee te helpen.
Toen het droog werd kon bijna alles opgezet worden, op de Supersurvivalbaan en de tent na, met zoveel wind konden deze niet staan. De kinderen zouden met kussen en al de lucht in kunnen vliegen en dat willen wij niet. De andere kussens werden zo neergezet dat ze geen wind konden vangen.
Lees verder ...

Kijk voor de foto's onder: Foto's - Films

Feest voor de Heropening van het Haagse Hopjes/Beheerhuisje

Op donderdagmiddag 17 april 2008 was het toch zover, we hadden uitnodigingen gestuurd aan de mensen die zich bezig hebben gehouden met de verbouwing, het zoeken naar geld, met de veiligheid, enz. enz. In ieder geval naar iedereen die betrokken is geweest bij de verbouwing van het Huisje. En de meeste mensen zijn gekomen om te kijken hoe het geworden is. Heel leuk die belangstelling.
Wij waren heel blij met het bezoek van Wethouder Bert van Alphen en Rabin Baldewsingh, beide vonden het erg mooi geworden.
Lees verder ...

Verslag van het 10de Internationaal Kinderfeest

Op woensdag 16 april 2008 was het dan weer zover het Internationaal Kinderfeest. Een van oorsprong Turks Kinderfeest. Al 10 jaar op het Joubertplantsoen en al 10 jaar met heel veel succes. Ook dit jaar waren er weer heel veel luchtkussens en heel veel kraampjes met leuke spelletjes.
Voor 1 euro of als je een ooievaarspas hebben voor 50 cent kon je een strippenkaart kopen en dan kan je aan alle spelletjes mee doen. Het voordeel van de strippenkaart is ook dat de kinderen heel verspreid over het terrein alle spelletjes doen.
Lees verder ...

Lang gewacht . . . en toch gekregen

Het heeft even geduurd voordat men over kon gaan tot het dichtmaken van het Haagse Hopjeshuisje op het Wijkpark Transvaal. Al tijdens de bouw in 2005 had men het vermoeden dat zo’n leuk afdakje met een bankje eronder wel eens verkeert gebruikt zou kunnen worden. En dat vermoeden bleek al gauw de waarheid. Onder dat afdakje gebeurde alles wat je niet wilt bij een Speluitleen voor kinderen.
Iedere slaper liet zijn spullen achter en ook de behoefte die ieder mens doet. Gelukkig
Lees verder ...

Voor de tweede keer bezoek
uit ‘s-Hertogenbosch

Het Wijkpark Transvaal en de Stg. Haagse Hopjes zijn populair onder de studenten van de Avans Hogeschool uit ’s-Hertogenbosch. Op woensdag 20 februari jl. werd voor de tweede keer een bezoek afgelegd door studenten uit het zuiden van het land, aan het Wijkpark Transvaal en de Stichting Haagse Hopjes Transvaal. Ook deze studenten wilden alles weten over het Wijkpark, de Stichting Haagse Hopjes, de culturen en hoe het gaat worden als het Krachtwijk is.
Lees verder ...

Bezoek uit ’s-Hertogenbosch aan Krachtwijk Transvaal

Op 13 februari 2008 kregen we bezoek van studenten van de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. De studenten volgen de opleidingen Sociale studies. Mw. van den Boomen vertelde over de geschiedenis van het prachtige Wijkpark Transvaal en de Haagse Hopjes, wat de Haagse Hopjes nou allemaal inhoudt en hoe het is ontstaan.
Lees verder ...

School uit Delft bezoek weer Transvaal

Op 13 Februari 2008 kregen we bezoek van studenten uit Delft.
Mw. van den Boomen vertelde allerlei dingen over de Haagse Hopjes, het prachtige Wijkpark Transvaal en de geschiedenis van beide succesverhalen.
Verder vertelde ze hoe de wijk vooruit is gegaan, dankzij het mooie Wijkpark en de komst van de Haagse Hopjes in Transvaal..
Lees verder ...

De Dienst Stadsbeheer zet mooie hekjes neer

Al in 2007 is de DSB begonnen om bij de containers van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal mooie hekjes neer te zetten. Het heeft allemaal even geduurd maar nu staan ze toch allemaal en geloof me, alle Hopjesmedewerkers zijn heel erg tevreden.
Lees verder ...

Uitzending Radio Discus betr. uren Haagse Hopjes

Op 09 februari 2008 hadden we een uitzending bij radio discus wat ging over het verminderen van onze uren.
Ook was de Heer van Veen er van het Haagse Hout. Die kwam daarheen omdat hun welzijnsorganisatie maar 300 uur per jaar open willen en dat kan natuurlijk niet. Ook bij ons Stg. Haagse Hopjes Transvaal willen ze de uren verminderen.
De Haagse Hopjes zijn van groot belang voor de leefbaarheid van de wijken en het welzijn van de kinderen en daarom is het belangrijk dat we onze uren gewoon
behouden.
Lees verder ...

Kelly en Stephano beginnen hun stage bij de Stichting Haagse Hopjes

Op donderdag 14 februari 2008 zijn Kelly en Stephano van de Mondriaan College zorg en welzijn begonnen aan hun 25 weken stage bij de Stg. Haagse Hopjes Transvaal. Ze kwamen binnen kregen iets te drinken en toen gingen we samen met Mw. van den Boomen naar alle pleinen toe. Ze kregen een rondleiding, zo zagen ze onze verschillende pleinen en onze medewerkers. Ze konden hun vragen stellen en ze keken rond hoe het nou allemaal in ze werk gaat. Ook zijn we naar ons kantoor gegaan gevestigd aan de Paul Krugerlaan 76. Want daar kunnen ze hun school opdrachten maken en ons meehelpen affiches en draaiboekjes maken. Toen we alle pleinen hebben gehad gingen we weer terug naar het Wijkpark waar ze ons nog even gingen helpen totdat we gingen sluiten. De volgende dag vrijdag 15 februari 2008 kwam Kelly bij ons op het Wijkpark en Stephano ging naar het Anna Blamanplein.
Wij wensen beide een prettige stage toe.

Kijk voor het vervolg onder Verslagen/bestuur . . .

Aftrapmiddag
Edgar Davids stichting SVBN

Dinsdag 15 januari 2008 was één aparte, leuke en gezellige dag voor mij. Ik mocht van Mw. Van den Boomen naar de aftrapmiddag van de Stichting Straatvoetbal Bond Nederland waarvoor zij was uitgenodigd maar helaas was Mw. Van den Boomen op die dag verhindert.

Om 13:00 uur konden wij de zaal in, een mooi plekje in de zaal zoeken het liefst vooraan natuurlijk zodat je alles goed kan zien en horen uiteraard. We moesten even wachten totdat iedereen binnen was maar al gauw kwam Humberto Tan tevoorschijn die kennen jullie vast wel van het sportjournaal.
Hij is voorzitter van de stichting straatvoetbal bond Nederland.

Kijk voor het vervolg onder Verslagen/bestuur . . .

Tijdsplanning en de verbouwingstekeningen Haagse Hopjes Wijkpark

Op 18 december 2007 namen de ambtenaren van de dienst OOV en de ambtenaren van de Bestuursdienst, afscheid van de Burgemeester en zijn vrouw. Op het Wijkpark Transvaal in het Haagse Hopjes/Beheerhuisje.
Maar voordat hij weg ging mocht hij aan de voorzitter van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal te tijdsplanning en de verbouwingstekeningen overhandigen van de verbouwingen van het Haagse Hopjeshuisje op het Wijkpark.
In ieder geval komt het er zo uit te zien.

Joke van den Boomen - voorzitter


Bijgewerkt op 19 november 2008